Beddinge strandhed

photographphotographphotographphotographphotographphotographphotograph
photograph
photographphotographphotograph
photograph
photographphotograph
photograph
photograph
photograph
photographphotograph
photograph
photographphotographphotograph

Igår var vi ute och promenerade längs havet i Beddinge. Väldigt vackert och stämningsfullt, man fick nästan en känsla av juldag eller nyårsdag. Tros minusgrader värmde solen och på vägen hem stötte vi på en säl som låg och solade sig på en sten. Lugna sköna december dagar är precis vad man behöver.

Dessutom har jag och Sebbe passat på att göra om min hemsida lite inför det nya året. Nya typsnitt, radavstånd och teckenavstånd. Typografinörderi på hög nivå. Fräsch och trevligt i alla fall!

Henry Rude

photographphotographphotograph


I samband med att jag beställde hem halsband från Victoria Henry passade jag även på att beställa nyckelringar från Henry Rude. Julklapp till mig och Sebbe, så att man slipper springa runt hela lägenheten och leta nycklar varje dag. Väldigt fina i läder och allt!

Annars jobbar jag på att utveckla hemsidan lite och så skissar jag på fotoidéer. Så länge kan ni passa på att kika in i portfolion!

Sammanfattning av 2014Tänkte ta mig samman och sammanfatta året som gått, och det bästa sättet att göra det är väl att dela med mig av fotografier och minnen från 2014? Är det möjligt att göra detta i kronologisk ordning som alla andra år? Nej detta för bli kategorivis!

2014 har verkligen varit ett fartfyllt år, första riktiga året med företaget, inköp av nya kamera och en hel del jobb. Känner verkligen att jag utvecklats med tiden och för varje fotografering jag gjort på uppdrag har jag utvärderat och blivit ännu mer peppad inför nästa. Det är ju viktigt att kunna se sina brister, men inte vara alltför självkritisk. En del bilder jag tagit under 2014 är de bästa jag tagit i mitt liv, andra ligger i säker förvar i en papperskorg. 

Året har verkligen gått i hundranittio, då jag kombinerat heltidsjobb dagtid med företaget. Och dessutom ett körkort rikare. Så nu kör vi!


Samarbeten
photographphotograph

Gjorde en del samarbeten, här är två favoriter: Det ena en smyckesfotografering, det andra ett samarbete med en make-up artist. Så kul och spännande att dels ha fria händer, men också arbeta utefter någon annans smak, tycke och idéer.


Företaget
photographphotographphotographphotographphotographphotographphotograph

Under året som gått har jag skapat en grafisk profil åt företaget, som fungerar väldigt bra med med min inriktning. I samma veva passade jag på att beställa hem visitkort, och fick hjälp av min kära man att göra en helt ny hemsida med tillhörande blogg, vilken jag skriver i nu. Längre fram beställde jag hem en stämpel med min logga, USB-minnen och snygga kuvert att leverera bröllop i.

Dessutom har jag blivit publicerad ett par gånger i tidningen, både Sydsvenskan och Ystads Allehanda. Höll också en utställning under påskrundan med fotografier av havet i Svarte, något som fascinerar mig. Dessutom köpte jag en helt ny kamera, en Nikon D800, fullformat och alldeles underbar.


Hemma Hos Sessions // Sveriges Berlin
photograph
photographphotographphotographphotograph
photograph
photograph
photographphotograph

Första delen av 2014 fotograferade jag säsongens sista Hemma Hos Sessions. Fick vara med om fantastisk musik t.ex Skilla & Linnea Henriksson, Maja Johansson, RootworkVindla & Helena Josefsson & Astromike Gordon, fick träffa underbara människor, och de bästa var väl ändå Drazen, Kristoffer och Sergey. Ja och Gustaf såklart! Sedan alla vego-grytor. Och vår bakfulla utvärderingsdag på Kafferosteriet! Någon ansökningsvideo till Paradise Hotel blev det inte, men pizzan var gudomlig! Saknar gänget nu, men har lämnat vidare uppdraget då det inte fungerade med mina jobbtider. Men hoppas på att kunna njuta av några sessions till våren!


Bröllop
photographphotographphotographphotograph

Inför ett par av bröllopen träffade jag paren för en presession, där jag fick lära känna dem och se hur de agerade framför kameran. Väldigt spännande möten som satte tonen inför bröllopssäsongen!

photographphotographphotographphotographphotographphotographphotographphotograph

Och bröllopen jag fotograferade sen! Allt från porträttsessions till sent in på natten. Allt från klassiska bröllop i kyrka till utomhusbröllop. Att få ansvaret och förtroendet att fotografera någons bröllop är verkligen fantastiskt, och att sedan få leverera bröllopen på USB till paren lika skönt. Så kul att föreviga kanske den viktigaste dagen i någons liv och dessutom möta så många olika personligheter! Har fortfarande inte hunnit visa er alla bröllop, men det kommer.


Musikrelaterade fotograferingar
photographphotographphotographphotograph

Något jag alltid brunnit för är musik! Så under året har jag trots allt hunnit med några olika samarbeten. Tillsammans med Pelle, eller Cassius Lambert som han kallar sig, åkte jag ut till ett vackert fält en dag i juli och lät fantasin flöda. Älskar verkligen drömska porträtt. Och under en het dag i juni hängde jag med killarna i Negative Nancy, samt en hel del duktiga musiker, tekniker och ett filmteam på Ystads Teater för att spela in Livesessions. Fantastisk dag! Under Jazzfestivalen volontärade jag som artistvärd för Isabella Lundgren, en extremt duktig jazzsångerska med underbara musiker med sig, och det var en av de härligaste dagarna under sommaren. 


Porträtt
photographphotographphotographphotograph
photograph
photograph

photographphotographphotograph

Och porträtten jag fotograferat sen! Finns det något finare än att fånga personligheter och känslor i fotografier? Familjer, barn, ja allt möjligt. Slängde in några porträtt på mig i slutet också, tanken är att jag med årstiderna ska ta nya porträtt till hemsida, facebooksida mm. Men också spännande att se hur man förändras.


Matfotografi
photograph
photographphotographphotographphotographphotographphotographphotographphotographphotographphotographphotographphotograph
photographphotograph

En stor passion och ett stort intresse hos mig är mat. Sedan jag fick reda på att jag är glutenintolerant för 3 år sedan har jag tänkt helt annorlunda kring mat. Det har kommit naturligt att fotografera mina skapelser till elnos recept, min matblogg, och genom att ta till mig av kritiken jag fått, går utvecklingen framåt. Dessutom har jag hjälp till att sköta mammas kolonilott under våren och sommaren - återigen, var kommer tiden ifrån? En kul upplevelse att vara med från litet frö till middag på bordet. 


Naturfotografi
photographphotographphotographphotographphotographphotographphotographphotographphotograph

Under 2014 har jag varit ute i naturen mer än någonsin, och till och från tagit med kameran. På nyårsdagen tog jag första bilden, och sedan dess har jag fotograferat i Svarte, Nybrostrand, Kabusa, Stenshuvud, Knäbäckshusen och så vidare. Tycker det är riktigt spännande att hitta rätt tidpunkt, både årstid men också klockslag. Som ni kanske ser intresserar inte det direkta solljuset mig, utan trivs mer i dimmiga vyer och den där blå timmen.


Jobb
photograph
photographphotographphotograph
photograph

photograph
photograph
photographphotograph

Förutom mitt företag har jag under våren jobbat på Söderberg & Sara heltid. Tidsmässigt har jag ingen aning om hur det gått ihop, men det har varit en helt fantastiskt rolig tid med kaffekurser, bagerifester, pizza på rosteriet och fina kollegor. Estetiskt en mycket vacker miljö att jobba i. Min tid där slutade med en hejdundrandes personalfest ute i vindarnas hus som innehöll allt från lekar, god mat, bastu och alldeles för lite sömn. Slänger nog upp bilderna därifrån snart, om jag vågar!

I höstas började på Sushinu och äter numera sushi majoriteten av veckans dagar. Finns det något godare än rå lax liksom? Passar dessutom på att fotografera en hel del (mer om det längre fram) och hänger nog mer på jobbet än vad som är hälsosamt. Men kul har vi!Inför 2015 vill jag gå in med massa ny energi, ny syn på livet och pepp för att utveckla mig och våga göra mer personliga projekt för min egen skull, men också för att utvecklas och ta fram min mer konstnärliga sida. Tycker det är så fint när man lyckas balansera mellan kommersiellt och konstnärligt. Dessutom planerar jag redan nu inför bröllopssäsongen, porträttfotograferingar, utställningar och fotoböcker. 2015, jag är redo!


Monstera

photographphotograph

Man har ju sett en och annan Monstera i inredningstidningar det senaste året, och när jag sprang på en i Simrishamn slog jag till. Passar perfekt i vår vita lägenhet med burspråk!


Porträttfotografering Love

photographphotographphotographphotographphotographphotographphotographphotographphotographphotograph

Trots stormvindar och kyla går det att få till riktigt fina bilder under höst och vinterhalvåret. Jag fotograferade Love i solnedgången i Nybrostrand i slutet av november och himlen var helt magisk! Har en hel del bilder att gå igenom innan jag är färdig, så här är en smygkik så länge! Världens bästa brorsa.


Sushi

photograph

Fotograferade sushi på Sushinu i Ystad för ett tag sedan. Lite testbilder för att se vad som passade bäst för ändamålet. Att sedan få äta den goda sushi flera gånger i veckan gör inte livet sämre precis. Mer om detta längre fram.

Saffransdoft i lägenheten

photographphotographphotograph

Här hemma har det doftat saffran de senaste dagarna. Julbaket är i gång och man kan inte annat än njuta. Jag bakar bara glutenfritt, och det är en utmaning i sig. Men både saffranscupcakesen och lussebullarna blev extremt bra och goda.

Så titta in på elnos recept för att se mer av vad jag bjuder på!

Loading...

LOAD MORE POSTS